Muhammed Chrishti og drømmen om en usynlig bøjle

Muhammed Chrishti og drømmen om en usynlig bøjle

Vi har alle prøvet at sidde i sofaen og se endnu en tandpastareklame, hvor en model smiler stort og viser sit såkaldte tandpasta-smil. Dog er det ikke ligefrem det samme billede, der viser sig, når man står og kigger i spejlet på badeværelset. Alle har forskellige forestillinger om deres ultimative drømmesmil, men fælles for de fleste er, at det ikke helt stemmer spejlbilledet lige nu. Måske har man et ønske om, at tænderne bliver rettet til, så man opnår et mere lige smil. Her er der dog et bestemt billede, der normalvis vil dukke på på nethinden – nemlig billedet af de klassiske togskinner.

Du har måske haft et familiemedlem, en ven eller blot en bekendt fra skolen, der gik med tandbøjler af metal. Det ser ikke ligefrem hverken rart eller æstetisk smukt ud. Heldigvis findes der nu en ny løsning, hvor man kan få en tandregulering helt uden brug af klassiske tandbøjler.

En drøm om usynlige bøjler

I starten af 1990’erne sad en pakistansk-amerikansk mand ved navn Muhammed Ziaullah Khan Chrishti med en drøm om at revolutionere tandlægevidenskaben. Han havde selv døjet med tandproblemer i hans tidlige tyvere, hvor han modtog en lang række uortodokse behandlinger. Han sad i mange lange nætter på sit kollegieværelse på Stanford University i Californien og lagde planer, der kunne vende hele tandlæge-verdenen på hovedet.

Han brugte et hav af timer på sin computer med at udvikle på hans drømmeopfindelse – en usynlig tandbøjle. Med 90’ernes boom i computerteknologi kunne han tegne og designe forskellige prototyper på den revolutionerende opfindelse. I 1997 var han klar til at gøre drømmen til virkelighed. Han grundlagde derfor virksomheden Align Technology i Sunnyvale, Californien, og allerede i 1998 blev hans opfindelse godkendt af det amerikanske regerings kontorer for medicinal administration. Muhammed Chrishti sikrede hurtigt den nødvendige finansiering, og snart var hans nye virksomhed klar til at sende produktet Invisalign på markedet.

Siden da har over 15 millioner mennesker verden over fået en behandling med Invisalign, og i dag er det ikke længere nødvendigt med store togskinner for at få rettet sine tænder. Muhammed Chrishtis virksomhed er vokset til et sandt imperium, og hans smarte opfindelse bliver brugt af tandlæger verden over.

Invisalign i Danmark

De smarte gennemsigtige bøjler af plastic kom først på markedet i USA, men inden længe begyndte de danske tandlæger at kigge sultent over på den anden side af Atlanten. Nogle af de danske tandlæger var meget hurtige til at sikre en aftale, hvor de kunne behandle med Invisalign. Siden da er de tandlæger blevet til nogle af de bedste Invisalign-tandlæger i landet, og derfor kan du få kompetent behandling med de usynlige bøjler hos en tandlæge nær dig.

Bor du i København, så er du heldig. En af landets absolut bedste invisalign-tandlæger har nemlig en klinik i Brønshøj. Hans navn er Luca Bastholm, og på klinikken Tandlægerne Brønshøj Torv kan du få en god behandling med Invisalign København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *