Køkkentrends i 2022 – det kan vi se frem til

Køkkentrends i 2022 – det kan vi se frem til

Særligt den minimalistiske stil har kendetegnet det moderne køkkens design det seneste årti. Alle unødvendige elementer har været skåret væk, ligesom der har været fokus på mere bæredygtige og økologiske materialer. Og det simple og enkle køkkendesign forventes at forblive en af de mest populære trends i 2022.

Vi kigger i det følgende nærmere på de forskellige trends.

Minimalisme

Som tidligere nævnt bliver fravælgelsen af alle unødvendige elementer igen til næste en gennemgående trend. Mange af verdens førende køkkendesignere kommer med opfordringer til at vælge det simple finish, hvor de mørkere farver er dominerende og mangeartede trykdesigns er fraværende.

En godt råd til dig, der ønsker et køkken, som i sin stil er simpel, er at overveje, hvordan unødigt fyld kan ‘gemmes væk’. Kan der eksempelvis laves opbevaringssystemer inde i køkkenskabet, fremfor at det står og fylder ude på bordpladen. At udnytte pladsen effektivt er særligt relevant i de mindre køkkener, da der ikke er så mange kvadratmeter at gøre godt med.

I det lille køkken passer ensfarvede fronter i en afdæmpet farvepalet samt en enkel spisegruppe optimalt. Det er også ideelt at vælge løsninger med indbyggede apparter – eksempelvis et skab med naturlig plads til en mikroovn. Det samme gælder, hvis du er den heldige ejer af enten en bagemaskine eller en multicooker.

Den økologiske stil

Den økologiske stil har aldrig været mere populær, end den er nu. Mange dyrker det naturlige udtryk, som indeholder en farvepalet, der strækker sig fra lyseblå til friske grønne nuancer. Ønskes der naturlige farver med mere gennemslagskraft kan lysegul og opmærksomhedsskabende bærfarver vælges.

Når vi snakker møbler inden for den økologiske stil, fungerer naturlige træelementer rigtig godt. Af andre elementer, der er gennemgående i det økologiske køkken, kan nævnes linnedduge, gardiner, levende planter, potter og tæpper på gulvet.

Det højteknologiske køkken

High-tech indeholder de nyeste materialer, har klare geometriske proportioner, opdeles ofte af en såkaldt “ø” og har et overflod af lyskilder. Dette køkkendesign er ligeledes yderst populært i denne tid.

Køkkenet har som oftest solide og stilrene glatte facader med genkendelig glans. Der er ligeledes meget få beslag at få øje på. I det højteknologiske køkken betyder materialerne alt – det skal være det mest moderne af det moderne, hvorfor materialer som krommetaller, glas, beton og marmor oftest går igen.

Kigger vi på farvepaletten er kombinationen af neutrale og kolde toner af blå, grøn og grå sikre vindere. Især hvis de suppleres med en kontrastfarve, hvilket gøre dem mere fremtrædende. Indretningen er minimal, hvilket betyder, at alt det dekorative, som i det økologiske køkken, her er skåret væk.

All-in på gadgets

Lidt i forlængelse af ovenstående, vil vi i den nærmeste fremtid formentlig også komme til at se endnu flere såkaldte gadgets i køkkenet. De høj moderne apparater vil medføre, at vi får flere futuriske køkkener at se. Ud over at køkkenerne kommer til at se meget moderne ud, vil de samtidig blive mere nyttige og åbne op for nye anvendelsesmuligheder.

Som eksempler kan nævnes sænkede stikkontakter, skjulte hvidevarer og ovne, indbygget vaskemaskine og kogeplader, der smelter sammen med køkkenets bordplader. Kort sagt, vil vi fremover se mange flere højkvalitets-køkkener med multifunktionelt udstyr, som giver indehaveren en ekstra assistent i forbindelse med gøremålene i køkkenet.

Står du selv over for enten at skulle modernisere eller vælge nyt køkken, er den klare anbefaling herfra, at du tager ud og samler inspiration. Særligt kan Rotpunkt anbefales, da de har mange butikker rundt om i Danmark, ligesom deres showrooms altid er opdateret med det nyeste fra køkkenverden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *