Ejerskifteforsikring til det nye hus

Samtidigt med at det selvfølgelig er utroligt spændende at købe sit første hus, kan det også være en meget uoverskuelig proces. Der er mange forskellige juridiske ting at forholde sig til både i forhold til selve huset men også i forhold til de ting, der omkredser boligkøbet. Èn af disse ting er forsikringer. Har du selv styr på, hvilke forsikringer der skal tegnes, når du flytter i nyt hus? Én ting er selvfølgelig hvilke forsikringer, der rent lovpligtigt skal tegnes, noget andet er, hvilke der er frivillige – men stadig kan være en god idé at tegne. Ejerskifteforsikringen tilhører sidstnævnte kategori. Men hvad er en ejerskifteforsikring egentlig, og har du brug for den?

Ejerskifteforsikring kan skabe tryghed for den nye køber

Kort opridset er en ejerskifteforsikring et produkt, der dækker uforudsete skader, fejl og mangler på dit nye hus. Dette er selvfølgelig en meget kort udgave af, hvad forsikringen i praksis dækker, da der er bestemte forhold, der skal være opfyldt, før en skade er dækket. Før en skade potentielt kan dækkes af ejerskifteforsikringen, skal den være opstået før indflytning. Og du må ikke have haft kendskab til den, da du flyttede ind. Er der derimod tale om en skade, som først er opstået efter indflytning, er det husforsikringen, der skal dække.

Der kan ikke gives et universelt svar på, om en ejerskifteforsikring er noget, du har brug for. Det er ikke en lovpligtig forsikring, så det er op til dig som forbruger, om du vil være dækket ind. Det kan dog give en tryghed, hvis du flytter ind i et hus og har bange anelser om, hvad der potentielt kunne være galt med ejendommen. Ikke alle skader er synlige, og derfor kan det give en vis ro i maven at have en forsikring i ryggen. Dog er det vigtigt at pointere, at ejerskifteforsikringen ikke dækker samtlige skader. Såfremt der er tale om en skade, som er forventlig taget husets alder og type i betragtning, er der ikke grobund for dækning.

Dansk Boligforsikring var i 2018 det selskab, der havde den største markedsandel på ejerskifteforsikringer. Som forbruger kan du med fordel undersøge flere slags forsikringer og indhente tilbud fra forskellige virksomheder, så du kan danne et overblik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *