I det danske landbrug dyrkes der flere forskellige former for korn. De typiske kornsorter er dog rug, hvede, maltbyg og havre. Selvom det er forskellige former for korn, er der en række fællestræk ved dem, som gør, at processen for dykning minder om hinanden.
Her kan du blive klogere på, hvilken proces, kornet gennemgår fra jord til bord.
1. Korn sås
Når kornet skal sås, foregår det umiddelbart efter pløjning. Det kan også gøres uden forudgående pløjning eller behandling af jorden. Det kræver fugtigt Når det sås foregår det cirka 3-4 cm nede i jorden. Frøene sås i fugtig jord.
2. Gødskning
Typisk forgår gødskning (det at sprede gødning) i forårsmånedernes. Det kan fx være at man spreder svinegylle for at understøtte kornenes vækst og trivsel.
3. Vækst
Kornet vokser. I perioden, hvor kornet vokser, er det muligt at foretage vækstregulering fx til at afkorte eller styrke kornet. Man vækstregulerer dog ikke kornsorter, som mennesker skal indtage.
4. Høst
Når kornet er færdigudviklet, er det tid til høst. Når kornet skal høstes, skal vandprocenten helst være under 15 %. Hvis det ikke er tilfældet fx pga. en regnfuld periode, skal tørringen af kornet foretages hurtigst muligt, så vandprocenten reduceres.
5. Håndtering
Når kornet er høstet, starter håndteringen, tørringen og beluftningen. Her benyttes særlige maskiner inden for landbrugsløsninger. Det er en fordel af benytte Grain Pump Loop system, hvor kornet bliver renset, tørret og gjort klar til at blive læsset på en lastbil og blive sendt til fabrikken, hvor kornet kan blive bearbejdet og lavet til et produkt.
6. Fabrik
På fabrikken males kornet typisk og bearbejdes, så det bliver til det ønskede produkt. Her pakkes produkterne og sendes til butikkerne
7. Supermarkedet
Efter fabrikken modtager supermarkederne produkterne og sælger dem.
8. Forbrugeren
Sidste step på kornets rejse er forbrugeren, som køber produkterne i supermarkedet og spiser det.