Lækreste Søster-tur på Granhøjens “Hotel du Vest”

Jeg vil her fortælle om en meget speciel tur, som jeg havde sidste år med min kære søster. Vi ses alt for sjældent i vores travle hverdag, og vi havde derfor besluttet at tage en overnatning, der gav mening. Altså noget der ikke bare var spa ophold, som så mange gør. Ikke fordi der er noget galt i spa ophold – vi gad det bare ikke.

Jeg kom i tanke om Hotel du Vest, som ikke er et helt almindeligt hotel. Det er nemlig del af Granhøjens socialøkonomiske virksomheder, og det betyder i praksis, at det er beboere fra Granhøjen, der driver hotellet. Det tænkte vi, at vi gerne ville opleve og støtte.

Vores fantastiske ophold

Vi bestilte et fint værelse, og så gik vi ellers lange ture, snakkede, drak kaffe, snakkede lidt mere for til sidst at spise en herlig middag.

Jeg må sige, at Granhøjens beboere gjorde opholdet meget behageligt for os, og det er bestemt værd at anbefale til andre. De var søde og imødekommende, og vi havde det som blommen i et æg. Det vi trængte til var ro og fred – ikke luksus og champagne. Vi trængte til at få snakket om alt det, vi ikke når i hverdagen.

Hvad er en socialøkonomisk virksomhed?

Jeg vil gerne fortælle, hvad Granhøjens socialøkonomiske virksomheder er for noget sådan mere generelt, fordi det er så specielt og vigtigt et stykke arbejde, som udspiller sig her.

En socialøkonomisk virksomhed investerer alt eventuelt overskud i virksomheden, så det er en non profit løsning. Hvis den socialøkonomiske virksomhed producerer og sælger en vare, er det vigtigt, at den følger markedets priser, så der ikke kommer en skævvridning.

De her socialøkonomiske virksomheder, som er tilknyttet til Granhøjen, er en stor del af nøglen til den succes, som Granhøjen har i sin psykiatriske behandling af unge og voksne med psykiske problematikker.

Jeg havde hørt om dette sted fra en kollega, som kendte en, der på et tidspunkt havde boet der. Han fik det vist heldigvis hurtig så godt, at han kunne komme ud og få et rigtigt job efter opholdet på Granhøjen.

Nu er det jo snart påske

Hvad mon vi skal finde på i min familie til påsken. Der er jo et par fridage at gøre godt med, så jeg kunne næsten godt tænke mig at forsøge at booke plads på Granhøjens Hotel du Vest igen. Kunne være sjovt også for børnene.granhojen

Derfra kan vi jo køre rundt og se og opleve forskellige ting, som børnene vil synes er sjove. Granhøjen skal have al den støtte, som kan tænkes i verden, synes jeg. Vi ved jo ikke, hvem der pludselig bliver ramt af en psykisk sygdom i vores omgangskreds, og så er det så vigtigt, at der er steder, der kan tage sig af den nødvendige terapeutiske behandling.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *